fbpx

Werken op hoogte training Veelgestelde vragen

Handig om te weten

Waarom zou ik een werken op hoogte training moeten volgen? Is een werken op hoogte training verplicht? En welke onderdelen behandelen jullie tijdens deze trainingen? Alle informatie over de werken op hoogte trainingen kan je hier vinden. Staat je vraag er niet tussen?
Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Waarom een werken op hoogte training?

Is jouw werkplek op hoogte en moet jij jezelf beschermen tegen de bijkomende gevaren? Wil je alles weten om dit veilig uit te kunnen voeren? Volg dan onze werken op hoogte training. Tijdens deze training krijg je inzicht in alle mogelijke gevaren en risico’s van werken op hoogte. Daarnaast leer je hoe je moet handelen in onverwachte situaties en hoe je persoonlijke beschermingsmiddelen op de juiste manier gebruikt.

Het is belangrijk om altijd met minimaal twee personen op hoogte te werken. Bij gevaar kan namelijk een redding worden uitgevoerd. Daarom bieden wij naast werken op hoogte ook redden op hoogte training aan.

Welke onderdelen komen aan bod tijdens een werken op hoogte training?

Een werken op hoogte training bestaat uit twee delen. Met de training werken op hoogte 1 verkrijg je de basiskennis over het veilig werken op hoogte. Bij werken op hoogte 2 leer je daarnaast ook nog het inspecteren van persoonlijke valbeveiligingsuitrusting en het vertalen van een RI&E naar de praktijk. Voor beide trainingen is geen vooropleiding vereist.

In de werken op hoogte training komt een deel theorie en een deel praktijk aan bod:

Theorie:

 • Herkennen van de risico’s van werken op hoogte.
 • Kennis van wetgeving- en regelgeving.
 • Inzicht krijgen in verschillende valbeveiligingstechnieken en- materialen.
 • Inspecteren van persoonlijke valbeveiligingsuitrusting (niveau 2)

Praktijk:

 • Herkennen van onveilige situaties.
 • Toepassen van verschillende technieken.
 • Leren gebruikmaken van verschillende valbeveiligingsmaterialen.
 • Kunnen vertalen van een RI&E naar de praktijk (niveau 2)

De twee trainingen staan los van elkaar. Het is dan ook niet nodig om eerst level 1 te volgen voor je level 2 mag volgen. Het is belangrijk dat je een keuze maakt welke het best bij jou situatie aansluit.

Welke onderdelen komen aan bod tijdens een redden op hoogte training?

Om een redden op hoogte training te volgen is het vereist om eerst de training werken op hoogte 1 of 2 succesvol af te ronden. Dit moet je aantonen met een certificaat dat niet ouder is dan één jaar voordat je deelneemt aan de redden op hoogte training.

Ook in de redden op hoogte training komt een deel theorie en praktijk aan bod:

Theorie:

 • Kennis van de wet- en regelgeving
 • inzicht in verschillende technieken en materialen
 • Maken van een reddingsplan
 • Opstellen van een RI&E (Risico Inventarisatie en Evaluatie)
 • Wat te doen na de redding

Praktijk:

 • Toepassen van verschillende technieken
 • Toepassing van een reddingsplan
 • Diverse praktische oefeningen voor redden op hoogte in verschillende opstellingen

Wanneer is er een werken op hoogte training?

De werken op hoogte trainingen zijn maandelijks te volgen. Bekijk ons trainingsprogramma, kies een training en schrijf je direct in!

Hoe lang duurt een werken op hoogte training?

De duur is afhankelijk van het soort training. Een werken op hoogte training 1 duurt een halve dag en gaat door bij minimaal 3 inschrijvingen. Een werken op hoogte 2 en een redden op hoogte training duren allebei een hele dag en gaat door bij minimaal 2 inschrijvingen.

Wat zijn de kosten van een werken op hoogte training?

De werken op hoogte training 1 bedraagt 155,00 exclusief BTW. De werken op hoogte training 2 en de redden op hoogte bedragen beide 299,00 exclusief BTW. Deze prijzen zijn inclusief klimmaterialen en verzekeringen.

Krijg ik een certificaat voor het afronden van de werken op hoogte training?

Als je de training succesvol hebt afgerond, krijg je vanuit Height Specialists een certificaat. Dit certificaat is twee jaar geldig.

Waarom is een werken op hoogte training belangrijk voor mijn personeel?

Vanuit de wet is het verplicht om personeel goed op te leiden voordat zij op hoogte gaan werken. Je wilt immers voorkomen dat je personeel gevaar loopt. Mocht er op de werkvloer iets verkeerd uitpakken is de kans groot dat er een controle komt. Het is dan van belang dat je als bedrijf aan kunt tonen dat je alle maatregelen hebt genomen om veilig op hoogte te mogen werken.

Wij bieden trainingen aan om groepen veilig op hoogte te leren werken.
Heb je als bedrijf een specifieke situatie waarvoor het personeel moet worden opgeleid? Wij bieden ook trainingen op maat aan. In overleg bereiden we een volledige training voor waarna het personeel veilig op hoogte mag werken.

Wanneer de training succesvol is afgerond krijgen de deelnemers een certificaat vanuit Height Specialists. Dit certificaat is twee jaar geldig.

Ik kan op de geplande data niet trainen, zijn er ook andere mogelijkheden?

Het kan zijn dat je niet op de aangegeven data een training kan volgen, wij bieden ook de mogelijkheid om in overleg op een andere datum een werken op hoogte training te volgen. Neem voor meer informatie contact met ons op.