fbpx

Onze geschiedenis

Hoogtepunten van de afgelopen 25 jaar

Height Specialists 25 jaar

0 Dagen
0 Uren
0 Minuten
0 Seconden
Height Specialists 25 jaar

Height Specialists is opgericht op 24 mei 1995. Dat betekent dat we dit jaar 25 jaar bestaan! De afgelopen 25 jaar bestond uit groei, ontwikkeling en ervaring. Waar we in 1995 nog werden gezien als cowboys, abseilers en klimmers, zijn we nu uitgegroeid naar de specialist van veilig werken op hoogte. Om dit jubileum te vieren gaan we samen aftellen naar deze bijzondere dag en zullen we gedurende het jaar alle hoogtepunten van Height Specialists delen.

1995

Oprichting Height Specialists

Height Specialists is opgericht in 1995 door Sander Louwrier. Sander is opgegroeid met klimmen. Het liefst deed hij dit elke dag en daarom besloot hij om zijn passie voor klimmen met anderen te delen. Samen met 2 vrienden is hij gestart in een kelderbox met 2 rollen touw onder zijn bed.

Lees meer
1995

Hoogte stunt coördinatie

Vanaf het begin heeft Height Specialists geassisteerd bij hoogte stunts van verschillende televisie programma’s. Zoals bij het programma Now or Never, waar kijkers met bepaalde fobieën of angsten werden uitgedaagd om tegen grote geldbedragen “hun angsten” te overwinnen. Hoogtevrees is een van de meest voorkomende angsten en daardoor werden veel stunts op hoogte uitgevoerd.

Lees meer
hoogte stunts
1995

Abseilen Euromast

Abseilen van de Euromast, wie kent het niet? Sinds 1995 hebben de echt waaghalzen de mogelijkheid om van de Euromast te abseilen. Een evenement wat toen klein is begonnen, maar is uitgegroeid tot één van de bekendste activiteiten van Rotterdam. Maar waar komt het idee vandaan?

Lees meer
Abseilen Euromast
1996

Tokkelen Euromast

Vanaf 1996 is Height Specialists begonnen om naast het abseilen van de Euromast ook het tokkelen te organiseren. Dit is de snelste tokkelbaan van heel Europa! In plaats van met de lift naar beneden zorgen we ervoor dat deelnemers veilig van 100 meter hoogte (met 100 km p/u) in circa 15 seconde met beide benen op de grond te staan!

1997

Height Specialists evenementen

In de begin jaren van Height Specialists lag de focus vooral op evenementen. Zo waren we al in 1995 gestart met abseilen en tokkelen en organiseerden we sinds 1997 ook veel groepsactiviteiten en teambuildingsopdrachten. Activiteiten zoals klimmuren en hoogte parcours waar veiligheid altijd een grote rol heeft gespeeld. Of het nu gaat om evenementen of industrieel werk, veiligheid staat al sinds 1995 bij ons op de eerste plaats.